Výherkyně: Pere se v nás radost i dojetí!

3. 4. 2013
Reality show nejen o HUBNUTÍ VYHRÁLY soutěžící ze VŠERUB A KOSTIC
Výherkyně: Pere se v nás radost i dojetí!

 

Je dobojováno! Čtrnáct statečných dam má za sebou tříměsíční klání, ve kterém šlo nejen o hubnutí, ale i o změnu životního stylu. Bez dortů, pečínek a lenošení! A vítězky má reality show Fit s Deníkem hned dvě! O té absolutní rozhodli čtenáři Deníku, kteří dali nejvíc hlasů Evě Matuškové z Kostic. Odbornou porotu zase uchvátily výsledky Boženy Vyšatové ze Všerub. Blahopřejeme!

Účastnice reality show se koncem března potřetí sjely do lázeňského Resortu Svatá Kateřina na Vysočině na závěrečné soustředění. Po hordě baculek už ale nebylo ani památky! Hned na první pohled bylo jasné, že na sobě dámy tvrdě zapracovaly. Během tří měsíců zhubly, sršely energií a byly sebevědomější.
Téměř jednohlasně přiznaly, že pod odborným vedením dietologa a trenérky z portálu Fithall.cz byl přechod na zdravý jídelníček a pravidelné cvičení snazší a hlavně výsledky opravdu hmatatelné. Obě vítězky přiznaly, že svůj triumf vůbec neočekávaly. O to větší bylo jejich překvapení i radost zkropená slzami dojetí! Jak přechod na zdravý životní styl zvládaly? Nenechte si ujít následující rozhovory.

BOŽENA VYŠATOVÁ (57) ZE VŠERUB
Vítězka podle poroty

 
Paní Božena byla od počátku favoritkou Šípu, který jí byl během hubnoucí kúry v patách. Moc jsme jí fandili, protože její nadšení a odhodlání vypadat a cítit se dobře bylo obdivuhodné. Není proto divu, že to sympatická kuchařka vyhrála na celé čáře i u odborné poroty, kterou tvořil dietolog Pavel Suchánek a cvičitelka Zuzka Klingrová. Právě Boženě se totiž nejlépe ze všech finalistek povedlo ve správném poměru zhubnout a zároveň si zachovat nebo vypěstovat svalovou hmotu.

Kolik kil jste během soutěže shodila?
Na začátku mi doktor navážil čtyřiaosmdesát kilo, dala jsem si cíl deset kilo a shodila jsem patnáct.

Jak vypadal hubnoucí proces?
Já jsem hlavně dodržovala všechno, co jsem měla. Podle jídelníčku, který jsme dostaly, jsem si vážila každé jídlo, jedla jsem pravidelně a každý den jsem cvičila. Střídala jsem fitness, cvičení doma, chodila jsem na pilates.

Jak jste se k tomu přesvědčila?
Za celé tři měsíce jsem neměla problém s tím, že bych se na to chtěla vykašlat. Nikdy jsem toho nelitovala, naopak jsem s prvními shozenými kily byla velmi ráda, že jsem do toho šla.

Byla pro vás motivací soutěž a kolektiv?
Určitě. Potřebuji mít nad sebou bič, který mě žene. Já i předtím držela spoustu diet, ale za půl roku jsem vždycky měla svou váhu zpátky. V tomhle systému, který nám vytvořil pan doktor Suchánek, je výborné, že jím prakticky pořád, nehladovím a kila jdou dolů.

Co jste vyškrtla z jídelníčku úplně?
Jedla jsem hodně pečené maso, řízky a teď si dělám všechno dušené a jím ryby.

Jakou jste měla podporu od rodiny?
Dcera mě podporovala a pomáhala mi s prací na internetu, kam mi chodily jídelníčky, a manžel mě zase pořád bral na procházky a na projížďky na kole.

Jak teď chcete žít dál?
Budu žít tak, jak jsem teď žila ty tři měsíce, ale určitě přijde nějaká oslava, takže si dám třeba malý kousíček něčeho nezdravého a pak budu zase pokračovat ve zdravém životním stylu. A ten bych si chtěla udržet už celoživotně.

Když se na sebe podíváte, jste spokojená?
Jsem. A těší mě, že lidé, kteří mě dlouhou dobu neviděli, říkají, že mi to sluší. To je pro mě motor, který mě žene dopředu.

Vyhrála jste relaxační pobyt v Resortu Svatá Kateřina. S kým pojedete?
S manželem. Naši rodiče pocházejí z Vysočiny, takže si to tady všechno projedeme na kolech a užijeme si to.

EVA MATUŠKOVÁ (39) Z KOSTIC
Favoritka čtenářů

 
Čtenáři Deníku rozhodli, že absolutní vítězkou reality show Fit s Deníkem se stala Eva Matušková, optimistická prodavačka nářadí z jihomoravských Kostic a vášnivá fotografka.

Jaké jste měla pocity po oznámení vašeho jména?
Velmi hezké. Vůbec jsem to nečekala. Všem nám bylo jen jasné, že u poroty vyhraje Božena, protože si to zaslouží.

Jak se vám během soutěže změnil život?
Celý se mi obrátil naruby. Velmi mě podporovala rodina, kolegové v práci.

Co bylo pro vás impulsem, abyste se do soutěže přihlásila?
Já jsem jednou někde viděla vyhlášení soutěže a rozhodla jsem se, že zhubnu, a přihlásila se. A ono to vyšlo, tak jsem do toho šla. A já když se do něčeho dám, tak vydržím až do cíle.

Jaký je u vás váhový rozdíl?
Začala jsem na dvaasedmdesáti kilech a teď mám třiašedesát. Pan doktor mi řekl, že to bohatě stačí, je to skvělý výsledek a teď se mám půl roku jen udržovat. Takže mám takový plán B, abych to udržela. Rozhodně nechci zase přibrat.

Čím vším jste si během soutěže prošla?
Nejdříve jsme s panem doktorem mluvili o cvičení a byla jsem velice zklamaná, že mi nedoporučil spinning (jízda na kole v posilovně), který miluji. Důvodem bylo, že jsem nabírala svaly jen v dolní části těla, jezdila jsem jako muž a neshodila jsem nic. Takže jsem musela začít chodit cvičit do posilovny a musím říct, že jsem si ji zamilovala. Chodím tam dvakrát týdně a do toho si dávám dvakrát třikrát týdně ještě spinning nebo chodím s holemi. Ale teď už musím brzdit.

Jak se změnil váš jídelníček?
Hodně jím luštěniny, sušené chleby. Největším přínosem pro mě bylo, že vím, kdy mám co jíst a kolik toho mám sníst. Já jsem pana doktora neustále bombardovala maily a pořád jsem se na něco ptala. Také sbírám recepty a už bych z nich mohla vydat kuchařku.

Takže zdravý styl života budete dodržovat stále?
Ano. Já jsem i zkoušela sníst něco nezdravého, daly jsme si s kolegyní napůl čokoládový dortíček, ale tělo to nechce a brání se tomu.

S kým pojedete na relaxační pobyt?
Vezmu manžela, když bude chtít. Celou dobu mě podporoval a volal mi i během finále, aby měl nejnovější informace, takže si to určitě zaslouží.

Těšte se na druhý ročník!
Jak akce dopadla z pohledu organizátorů? "Fithall organizuje podobné akce už tři roky, ale v takovém rozsahu to bylo poprvé. Rádi bychom na tuto reality show navázali a po čase si pozvali účastnice, abychom viděli, jaký to má na ně dopad a dlouhodobý efekt. A chceme zorganizovat druhý ročník," uvedla projektová manažerka portálu Fithall.cz Radka Báčová. S průběhem i s výsledky je spokojená. "Sešla se tady skupina žen, které si mezi sebou předávaly to nadšení, a většina z nich se sebou udělala neuvěřitelný kus práce a změnily svůj životní styl. Je vidět, že jim to do života přineslo i něco víc než jen snahu vejít se do sukně. Samozřejmě jsou některé ženy, kterým životní okolnosti nedovolily věnovat se tomu naplno, ale tomu nejde zabránit," poznamenala s tím, že takové výsledky a nadšení u dam nečekala. "Založily si i stránku na facebooku, kde komunikují a předávají si recepty," dodala šéfka projektu.

Co vítězky získaly?
Vyhrály relaxační pobyt ve Svaté Kateřině, dárkový balíček od firmy Nutrend a kosmetické balíčky od Gabriely Salvette.

Zpět na přehled

Kontaktujte nás

Přijďte na první konzultaci

 

Objednávka termínu


Nejste stále rozhodnutí?

Prohlédněte si reference

Přesvědčte se, že naše metody skutečně fungují

Přečtěte si reference přímo od klientů FitBee, kteří spolu s námi dosáhli cílů, které si předsevzali.

Naše reference

Seznamte se s naším týmem

Sehraný tým nutričních terapeutů a specialistů FitBee

 
Nahoru