Příběh další soutěžící v reality show Fit s Deníkem

22. 2. 2013
Mám radost, že mě pochválili, říká soutěžící...
Příběh další soutěžící v reality show Fit s Deníkem

Osmadvacetiletá Anna Prokůpková ze Želivi je jednou ze čtrnácti statečných dam, které začaly před necelými sedmi týdny hubnout s Deníkem. O uplynulém víkendu se už podruhé sešly v resortu Svatá Kateřina v Počátkách, aby zhodnotily dosavadní snažení. Anna Prokůpková je jednou z těch, které vzaly hubnutí opravdu vážně a zodpovědně. "Nečekala jsem, že přeměření na přístroji dopadne tak dobře. Mám radost, že mě pan dietolog pochválil," vyprávěla mi Anna Prokůpková krátce poté, co byla na konzultaci s odborníkem Pavlem Suchánkem. Zbavila jsem se tří kila tuků, ale nabrala jsem asi kilo svalové hmoty, což je dobře. Ve výsledku mám tedy necelé dvě kila dole, zhodnotila dosavadní úspěch mladá sympatická žena.

Týden na farmě dal tělu zabrat

Ta má na svém kontě už několik pokusů zhubnout. "Zkoušela dietu podle Štefana Margity, pila nejrůznější koktejly, ale pak přestala. Váhu si celkem udržovala, ale pak přišel týden kurzu anglického jazyka na farmě." O soutěži jsem si přečetla krátce předtím, než jsem odjela na angličtinu. "Když jsem se vrátila a stoupla si na váhu, tak jsem si řekla, že do toho půjdu," přiblížila se smíchem hlavní motivaci Prokůpková. Naštěstí našla podporu také ve svém příteli. Ten drží basu a jí to, co Anna nakoupí a uvaří. "Mám štěstí, že nakupuji a vařím stejná jídla jak pro sebe, tak pro přítele, který mě podpořil," pochválila mladá žena svého přítele za úžasnou podporu. Vydržet jíst zdravě a vařit podle toho, aby jídlo nebylo tučné, není jednoduché. Zdravý životní styl je podle Prokůpkové náročnější jak na finance, tak i na čas. "Dělám taková jídla, která mi nezaberou příliš času. Dost jsem proto začala používat tlakový hrnec a ryby už si taky nekoupím jenom na Vánoce. Více jsem zařadila třeba i tuňáka," doplnila ke svému jídelníčku Prokůpková. Krizi prý zatím žádnou neměla. Podle sympatické soutěžící je to především proto, že si občas zobne i něčeho nezdravého. "Když jsem třeba na oslavách, tak si zobnu z toho, na co mám chuť. Nepřeháním to. Myslím, že kdybych striktně dodržovala jídelníček, tak bych to nevydržela," zamyslela se Prokůpková. Domů si totiž raději nakupuje jenom zdravé potraviny, aby jí nelákalo mlsat. Jak sama říká, úplně by se nemohla vzdát například buchet nebo bábovky. Sladké má ráda.

Během soutěže nová motivace
 
Okolí si už všimlo, že Anna zhubla. Občas jí někdo za její snažení pochválí a i tatínek si zvykl. "Když k němu přijedu na chalupu, snese jídlo, ale nevnucuje mi ho. Vždycky říká, já vím, že toto nechceš," pochválila Prokůpková za solidární chování svého tatínka. Ke zdárnému pokračování a snaze zhubnout přibyla během soutěže ještě jedna zajímavá motivace. Přítel požádal Annu o ruku, koncem září se mají brát. Má tedy ještě dost času, dostat se na svou vysněnou váhu. "Při své výšce 170 centimetrů se chci dostat na 68 kilo, kdyby se ale podařilo jít až na 65 kilo, budu moc spokojená," doplnila Prokůpková, které do splnění cíle zbývá už jen pár posledních krůčků. Teď vážím necelých 71 kilo, ale ty poslední kila budou nejtěžší. Jde to pomalu," uvedla mladá soutěžící. 

Finále klání Fit s Deníkem se uskuteční za měsíc opět ve Svaté Kateřině, kam se sjedou potřetí a naposledy všechny soutěžící. O vítězce budou moci už brzy rozhodovat i čtenáři Deníku na webových stránkách novin. Další cenu udělí jedné z finalistek odborná porota na finálovém klání ve dnech 24. - 26. března ve wellness resortu u Počátek.

Fit s Deníkem ve Svaté Kateřině očima redaktorky Deníku: Slzičky, nářky, obavy, ale i úlevný smích a radost nad výsledky. Všechny tyto emoce zažívaly v neděli během odpoledne finalistky soutěže Fit s Deníkem. Dietolog dámy opravdu nešetřil a některým pěkně zostra vynadal, že hubnutí a zdravý životní styl neberou vážně. Pěkný začátek, říkala jsem si. A tak jsem vyrazila do jámy lvové za dietologem Pavlem Suchánkem také. Před ním člověk neskryje ani kilo tuku navíc, přístroj InBody 720 zanalyzuje každý centimetr lidského těla. Dozvěděla jsem se, kolik mám kilogramů tuku navíc (prý by to chtělo 10 kilo dolů), jakou pohybovou aktivitu zvolit (samozřejmě volím špatné aktivity) a proč si třeba mohu dopřát i nějaké to jídlo navíc (díky větší svalové hmotě mé tělo spotřebuje více energie). Výborně, to by třeba mohla být pomyslná startovní čára k tomu, abych se do útoku za vysněnou postavou pustila. Upřímně, nadšení mi vydrželo pouze oba dva dny v resortu, a to ještě jenom proto, že jsem si s sebou nevzala šišku salámu, o které jsem před odjezdem na akci uvažovala. Takže mi nezbývalo nic jiného, než se podřídit jídelníčku, který byl čtrnácti finalistkám po dobu pobytu naordinovaný. Ostatně nad bodem jídelníčku bych se ráda pozastavila. Překvapilo mě, že byť v něm nefigurovala téměř žádná příloha, porce byly dostačující. Dokonce jsem při pondělním krůtím závitku se zeleninou a kukuřičné polévce měla pocit, že to nemohu v životě sníst. Snědla jsem, ale to jenom proto, že mi bylo líto vracet výborný kus masa. Asi pozůstatek výchovy, že se zbytky nenechávají. Další nedílnou součástí zdravého životního stylu je pravidelný pohyb. Propocené triko prý nemusí nutně znamenat kila dolů. Taková procházka s hůlkami prý umí zázraky. A tak  finalistkám přeji, aby se jejich vysněná postava stala brzy realitou. Třeba se za čas také přidám, až budu jednou chtít hubnout do svatebních šatů jako Anna.

Zpět na přehled

Kontaktujte nás

Přijďte na první konzultaci

 

Objednávka termínu


Nejste stále rozhodnutí?

Prohlédněte si reference

Přesvědčte se, že naše metody skutečně fungují

Přečtěte si reference přímo od klientů FitBee, kteří spolu s námi dosáhli cílů, které si předsevzali.

Naše reference

Seznamte se s naším týmem

Sehraný tým nutričních terapeutů a specialistů FitBee

 
Nahoru